FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is ArtaFlora?


ArtaFlora is een verzamelnaam van een collectie schilderijen van bloemen die met de hand zijn geschilderd.
Waarom zijn de doeken 18x24 cm?


Er is goed nagedacht over dit formaat. Het is een formaat dat precies door de brievenbus past! Dat betekent dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn en rustig op zijn of haar tijd het kleurrijke pakket kan openen en bewonderen.
Wie schildert de ArtaFlora schilderijen?


Eva van den Hamsvoort. Zij is kunstenaar en ontwerper, afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda. Zij schildert naast bloemen ook portretten, figuren en abstract werk.
In welk land worden de schilderijen gemaakt?


In Nederland. ArtaFlora is een Hollands product. Verse bloemen uit Holland!
Ik wil een groot schilderij, kan dat?


In de kunst kan alles! Heb je een speciale wens, vraag het gerust, bel of mail. We houden erg van speciale verzoeken en kunst op maat!
Waarom ArtaFlora?


ArtaFlora is ontstaan uit de behoefte om een origineel en kunstzinnig cadeau te kunnen geven aan iemand. Niet een standaard bloemetje (dat ook heel leuk is natuurlijk om te geven en te krijgen) maar net iets anders. Een ArtaFlora schilderij is namelijk een blijvend bloemetje. Het verwelkt niet en je kunt het aan de muur hangen of bijvoorbeeld op een mooie plek neer zetten. Het is een speciaal cadeau om aan je geliefde te geven, een vriend of een zakenrelatie.
Met welke materialen wordt een ArtaFlora schilderij gemaakt?


Een schilderij wordt gemaakt met hoogwaardige en hooggepigmenteerde acrylverf op canvasdoek met een houten frame. De achterzijde is afgewerkt met een warme grijstint. Op de achterzijde is een bevestiging om de bloem meteen op te hangen. Het kan natuurlijk ook neergezet worden in bijvoorbeeld een kast of op een boekenplank.
Waarom hebben de bloemen een witte omtrek (outline)?


Dit ziet er krachtig uit. De ArtaFlora schilderijen zijn kleurrijk en er wordt gewerkt met contrasterende kleuren. De witte outlines laten de bloem mooi loskomen van de achtergrond. Het heeft ook een symbolische betekenis. De lijn 'omarmt' en 'beschermt' het bloemetje. En het is een herkenbaar stijlelement in de hele ArtaFlora collectie.
Zijn dat verfspetters die ik zie op het doek?


Ja! Helemaal op het einde als de bloem geschilderd is, wordt er nog met verfspatten een 'confetti' op het doek aangebracht. Dit om het ArtaFlora schilderij extra eigen en feestelijk te maken.
Ik wil graag 2 dezelfde kunstwerken van een roos bestellen, maar zie in de webshop dat er maar één beschikbaar is. Waarom is dat?


Ieder kunstwerk is uniek en dat maakt het zo bijzonder. Er bestaan geen twee dezelfde ArtaFlora bloemschilderijen. Heb je speciale wensen voor een serie van bijv. rozen of een tweeluik. Dat kan zeker, neem gerust contact op met je wensen.
Mijn lievelingsbloem staat er niet bij. Kan ik een verzoek indienen?


Jazeker dat kan. Neem contact op en vul je wens in. Er kan een ArtaFlora schilderij op maat gemaakt worden, binnen de stijl van de collecties (Night & Day, Flower Power, Pretty Pastel) De levertijd is dan 1 à 2 weken.